2011. szeptember 16., péntek

Gyors update

Ha már száz éve nem írtam hónapfordulós összegzést, most viszont még alig vagyunk túl a 21. hónapon, néhány aktualitás.
Mici kb. 10 kiló és 80 cm.
Lába 19-es.
Fogak: 9. (az egyesekés a négyesek vannak kinn, elég vicces, és az egyik alsó kettes).
3-as pelenkát hord.
Tápszer: déem bébiláv vagy Neolatte.
Még mindig szopik, igaz, már csak hébe-hóba, ha nyűgös,akkor gyakrabban.
Lassan fél éve jár bölcsibe, fél napra. Nagyon szereti.
Mozgás: jár, fut, próbál ugrálni, majdnem tud előre bukfencezni (kis segítséggel). Nyuszimotoron hajtja magát. Nem túl nagy csúszdára felmászik, lecsúszik. Hintán próbálja hajtani magát. Firkálgat, ügyesen lapoz, kézügyességet igénylő tevékenységekben nagyon fejlett, és nagyon kitartóan is próbálkozik.
Beszéd: erről az imént írtam, rengeteg szót tud, mondatokat mond, ragoz, kérdez és válaszol. Mondókákat, énekeket elkezd, kiegészít, befejez. Számol, legalább háromig, de pl a tizet is tudja és mondja a kilenc után. A szünetben gyakran emlegette a bölcsistársakat.
Veszedelmesen huncut. Pontosan látszik az, amikor érti és tudja, hogy mit várunk tőle, és gondolkodik, hogy engedelmeskedjen-e. Néha direkt "nem hallja", amikor szólok hozzá, szándékosan még csak a fejét se fordítja felém, hanem elmélyülten folytatja, amit csinál.
Szobatisztaság: ezzel egyelőre hadilábon állunk, volt néhány pisi bilibe, néha szól, ha rá akar ülni, volt pucéran, néha pisilt kellemetlen helyekre, tegnap például a párnámra, de nem erőltetek semmit, majd kialakul.
Evés: változatlanul nagyon válogatós, iszonyat keveset eszik, remélem, ha végre kinn lesz az összes foga, majd                                            beáll ez is, egyelőre erre kenem. Mire végeztem ezzel, már újabb 3 vagy 4 foga van abszolút az áttörés határán. Már kezdtem azt hinni, hogy nem lesznek kettes fogai (több ilyen esetről is hallottam, nem vicc), de most már látom, hogy lesznek /vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése