2010. január 9., szombat

1 hónapos

...lett ma Mici. Változatlanul tök cuki, odavagyunk tőle teljesen.
Működik minden szempontból: eszik, alszik, sír, ezen felül olyasmikkel szórakoztat bennünket, mint egzotikus táncra emlékeztető kézmozdulatok, hihetetlen grimaszok, mi meg nem győzünk örülni. További jellemzője, hogy karmol, mint egy kiscica, körömhossztól függetlenül. És szoptatás közben néha elfelejti, hogy a mellem a szájában, és óriási fejrándításokkal és forgatásokkal örvendeztet meg. Én meg jajgatok. Ja, és az ultimate favourite - erről egyre inkább leszokóban van sajnos, pedig rém vicces - hogy etetés előtt néha nagyon felhergeli magát, és ilyenkor amellett, hogy vadul forgatja a fejét, olyan hangokat ad, mint egy kis vaddisznó.
Evés: A tápszerről még nem sikerült teljesen lejönnünk, de mostanság már csak a napi kajamennyiség kb. negyede megy tápszerből, a többi tej, hurrá. Amúgy napi 8x, a kis súlya miatt. Pár napja már nem kell ébresztgetnünk 3 óránként, hanem hagyhatjuk, hogy maga ébredjen. Jelenleg 2780 gramm. Minden etetés előtt és után mérünk, plusz napi egyszer a teljes súlyát is.
Alvás: etetések közt többnyire alszik, éjjel nagyon rendi, általában egyből kidől evés után. Nappal néha sírdogál, mondjuk hála az égnek nem igazán hasfájós. Van, hogy nem alszik két etetés közt, hanem a társaságunkban múlatja az időt, igyekszik szórakoztatni bennünket, meg mi is őt.
Egyéb: Néha olyan, mintha már nézne (ill. látna is). Ma mosolygott egy olyat rám, amiről simán azt hiszem, hogy szándékos és nekem szólt. Amúgy csomót mosolyog, de ez még az az önkéntelen mosoly, álmában, vagy etetés után.

Itt egy újszülött kép

meg egy mostani fürdős.

8 megjegyzés:

  1. milyen kis picike <3 én alig mertem emkát megfogni, mikor ekora volt.
    te meg úgy látom, gördülékenyen veszed az akadályokat. csak így tovább :)
    de jelentkezz gyakrabban.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép! És egy hónaposan már igenis néz és tudatosan mosolyog, nyilván nem álmában, de ha rádfókuszál és mosolyog, az neked szól, nekem mind3 kölök 3 hetesen eresztette meg az első ilyet, amitől aztán nyilván langyos tócsává olvad az ember, és onnantól indul a vigyorparty, jaaaj, de jó korszak ez :-)))
    Örülök, hogy veszitek az akadályokat, azért ha eléri a 4 kilót, már ne méricskéljétek ennyit, lemerül a mérlegben az elem :-)))

    VálaszTörlés
  3. Óóó azok a szemem... És milyen kis pici... Örülök neki, hogy minden rendben megy!

    VálaszTörlés
  4. Mennyire kis formás édespicileányka!!!!
    Nagyon ügyes Édesanya vagy Manner! :)

    puszillak!

    VálaszTörlés
  5. de drága baba istenem.... :))))) édes kicsi lányka, s naná h Rád mosolygott Anya :))))))))))

    VálaszTörlés
  6. Már 1 hónapos! :O Ezt el se hiszem, hisz csak most szültél! :O
    Boldog első hófordulót pici Tündérke!

    VálaszTörlés
  7. Evet, igyekszem majd :)

    A bókokat köszönjük :)

    VálaszTörlés