2010. február 9., kedd

Két hónapos

Elképesztő, hogy milyen gyorsan telik az idő. Mici már 2 hónapos!
Mai mérés szerint 53,5 centi és 3330 gramm, vagyis a születési súlyához kis híján egy kilót hízott. Ez nem olyan sok, lehetne több... mondjuk én is világ életemben elég kis vékonyka, hogy azt ne mondjam, gebe voltam... csak elgondolkodtató, hogy most, 2 hónaposan akkora, mint egy átlagos, időre született újszülött.
Miket csinál? Hason fekve emelgeti és forgatja a fejét. Nyálból sok kis buborékot fúj. Mosolyog az emberekre. Szereti a hangokat adó dolgokat, a hangokra figyel, odafordítja a fejét. Kezével-lábával hadonászik, a játszószőnyegen a csörgős báránykát néha már egyedül is püföli (ekkor csörög), de még nem jött rá, hogy ezt ő csinálja. Az ágya fölötti zenélő forgóra nevet. Ennivalóan gőgicsél, olyan editpiafosan rekedtes hangja van. Főleg olyanokat mond, hogy eö, meg eöööö, de ezt néha tök érdekes hanglejtéssel. Felfedezte már a kezét, néha nézegeti, és a hüvelykujját is már megtalálta, próbálgatja a szájába dugni, de még nem tökéletes a technika.
Evés: napi 6-7szer, vagyis kb 3 óránként. min. 60, max 120 gramm / alkalom. A nagy része anyatej, de még mindig hozzá kell pótolni sajna. Kakilni ritkán kakil, úgy 3 naponta, és akkor is kell egy kis rásegítés.
Alvás: Nappal elég keveset alszik - lehet, hogy ezért is hízik lassabban - éjszaka viszont egy óriásit, etetés nélkül. Ez minimum 6 órát jelent, de van, hogy 7-8-at is. Elképesztő, tegnap pl. 11kor evett, aztán elaludt, és fél 9kor ébredt csak. Mondjuk ha belassul a hízása, (egyelőre csak a költözködésnek, meg az új hely okozta nyugtalanságnak tudom be, otthon azért heti 100gramm mindig megvolt) akkor viszont keltegetni fogom, hogy éjjel is egyen. Napközben sokat sír - kb fél perc alatt be tudja hergelni magát az alvásból a vörös fejjel történő ordításig, nem semmi!
Amúgy meg odavagyok tőle változatlanul. Még akkor is, amikor ordít.
- - - -
Ja, azt elfelejtettem, hogy kb 2 hete elkezdtek kiütések megjelenni az arcán. Előbb csak a szája és orra körül, aztán most már a homlokán, a fülén, a füle mögött, sőt a nyakán is vannak. A doktornénik(k) szerint tejkiütés, majd elmúlik.
Ja, meg azt is kifelejtettem, hogy kinőtt a szempillája.

1 megjegyzés: