2010. november 10., szerda

11 hónapos

Naszóval. Méretek: kb 69 centi, és kb. 7 kiló.
Evés: Hát ez továbbra se sétagalopp. Ezeket eszi: anyatej, táp, pékáru, 1-2 féle gyümölcs, szalonna (!!?),  főtt répa, paradicsom, meg egy-két felnőtt kaja (kóstolás szinten). Slussz. Az újdonság, hogy kanálból semmit nem eszik meg. Inkább nem is részletezem, mert agyrém.
Alvás: Nappal még mindig nehézkesen, de délelőtt-délután min 20 perc, max másfél óra. A hosszabb ált. séta közben, kocsiban ringatózva… Éjjel kb. 10 óra (kb 9-10től kb 7-8ig), közben 2, max. 4 etetéssel.
Mozgásfejlődés: hát ez most eléggé begyorsult. Nagymozgás: mászik (mint a villám, és tök szabályosan, térdel, térden tesz egy-két lépést, nyújtózkodik, kapaszkodik felfelé. Stabilan, és hosszú ideig ül. Finommozgás: machinál ezerrel. Gombokat nyomkod, tapsol, integet, mutatóujjal mutat, papírt fecnikre tép, ütöget, dobol, ki-be pakol, szalagot kihúz a mackófelsőből, szájába beteszi a falatot, satöbbi. A kedvencem, hogy zenére ülve táncol, és amikor abbamarad a zene, akkor újraindítja és újra táncol (dülöngél. A zenét a zenélő háromszög szolgáltatja, rázkódásra indul).
Értelmi fejlődés: hú, nagyon édes, mutatja, hogy mivel foglalkozzunk, pl térkép, apa biciklis sisakja, egyszerű utasításokat végrehajt (pl. visszaadja a kezembe a nem kért falatot (na, nem mindig:), kérésre megmutat dolgokat (pl a nevét leíró betűket a falon), odaadja a játékot. Elég kis akaratos, mindig tudatja velünk, hogy ha akar valamit, vagy valami nem úgy van, ahogy akarja. Elképesztő hisztikezdeményeket vág le olykor. Nevet, amikor nevetünk.
Beszéd: hosszú monológokat mond, változatosan intonál, figyelemfelkeltő szünetet tart, gesztikulál hozzá, próbálja utánozni a mi beszédünket. Csomó mindent ért.
Eü.: Semmi különös. Fog még mindig sehol. A súlya miatt még néha aggódom, de a háromszorozás tuti sikerül, amúgy meg nem érdekel (hála az égnek, az itteni doktornéni elég jó fej, nem aggasztja halálra az embert).
És akkor képek. (F segített kibabrálni a képfeltöltőkével, az lett a megoldás, hogy minden képet el kellett forgatni előzőleg. Hasonló problémája volt valakinek?).

Evés helyett bohóckodik:

Farmeros hölgy családi sétán.
Nem tudom már, hogy itt minek örült ennyire, de asszem nem a kaja volt.
Ilyenkor ágyút lehet sütögeti mellette.
 
És végül, ilyen arcot is tud vágni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése