2009. szeptember 24., csütörtök

Inkább jó hírek

Hála az égnek, nem fektetnek kórházba. Mondjuk a helyzetet némileg árnyalja, hogy a fő ok az, hogy nincs elég ágy. 
Na, de hogy ne szaladjak elébe a dolgoknak... Szóval megvolt az ultrahang, megnézett az ultrahang-nagyfőnök, és mindenben alátámasztotta az én dokim diagnózisát. Akiről imígyen újfent bebizonyosodott, hogy szuper, a körzeti rendelőben hiába van vacak UH-fej, mindent pontosan lát. A placenta praevia centralis ezzel végképp megerősítést nyert. Nézegette ez a másik doki, mert a lepény szerkezete sem teljesen nagykönyvi, vannak benn felritkulások ("lyukak"). Az is felmerült, hogy nemcsak praevia, hanem placenta accreta is, na ez jól megijesztett, egész eddig azzal nyugtattam magam, hogy legalább ez nincs. Az ilyen lepény nehezen, vagy egyáltalán nem válik le, sebészileg kell eltávolítani, mindenféle durvaságot okozhat, ill.durva kimenete lehet a történetnek.A dokim látta, hogy jól megvagyok ijedve, úgyhogy a vizsgálat után mondta, hogy ezzel egyelőre ne foglalkozzak, úgyis csak a császárkor fog kiderülni.
Ja, igen, ezennel hivatalos, hogy terminus előtt két héttel császár. Úgyhogy abból, amit lent a vonalzó mutat, 2 hét levonandó.
Viszont a jó hírek, hogy tünetem, panaszom nincs, a méhszáj teljesen zárt. Ezért aztán nyugodtan vigyázhatok magamra itthon. A legkisebb panasz esetén mentő, kórház, 35. hét előtt ráadásul másik kórház, mert ott, ahol szülni fogok, nincs PIC. Mondjuk szívből remélem, hogy erre nem is lesz szükségünk!
További szuper hír, hogy kislányunk szuperül nő, az UH alapján tádámmm!! 1200 grammra saccolták, és egyebekben is tökéletesen megfelel a 28. heti méreteknek a nagyfőnök szerint. Azért a lelkemre kötötte, hogy feküdjek, mint a kisangyal. Ha meggondolom, hogy több, mint négy hónapja fekszem, akkor ez a 10 hét már nagyon kevésnek tűnik :) Persze igazán megnyugodni majd akkor fogok, hogyha bepólyáltuk a gyereket, ahogy a dokim mondja. Pezsgőzést ígért a szülőszobán :)

7 megjegyzés:

  1. Minden rendben lesz!!!! és tudod miért? Mert TE hiszel benne és ez nagyon sokat számít!!!
    puszillak! és még lehet, hogy meglátogatom egyszer a valóban szuper doktornődet!!! Szimpi már így ahogy írsz róla!!!

    VálaszTörlés
  2. Huh, azért nem egyszerű! Tessen feküdni és kihúzni a betöltött 37. hétig!!!

    VálaszTörlés
  3. Bizony, minden rendben lesz! És rohanni fog az idő, hamarosan megpillanthatod majd a szépésges kislányotokat. :) Minden rendben lesz, csak nyugalom!

    VálaszTörlés
  4. A lényeg hogy bent kuksoljon amíg csak lehet. Szorítok hogy minden rendben menjen, addig meg sokat olvass, bár gondolom ezt csinálod :)
    Nekem is programozott császárom volt.

    Ági

    VálaszTörlés
  5. Meske :) igen, bízom benne!
    Nani: hát, tényleg nem egyszerű, de ezt kell elviselni. Már 36 is jól hangzik.. :)
    Picuranyu: Ámen :) igyekszem nyugodt lenni, de néha a legapróbb kis hülyeségtől is meg tudok ijedni...
    Ági: Üdv itt :)és köszi a kommentet és a szorítást! Hogy találtál rám? Neked is van blogod?

    VálaszTörlés
  6. Megnyugodni?? HÁ-HÁ! Akkor KEZDŐDIK az összes izgulás és az Élet, így nagybötűkkel! ;-D

    VálaszTörlés
  7. Mirwen :)) a férjemnek én is szoktam mondani, hogy emlékeztessen a fenti kijelentésemre, majd amikor azon görcsölök, hogy miért sír, eleget evett-e, és hasonlók :)
    de nagy para azért ez a lepény dolog...

    VálaszTörlés